Install problem: Apache won’t start on W2K machine

Posted: September 30, 2010 in PHP, Xampp
Tags: ,

Few days ago I faced a problem which is Install problem: Apache server of XAMPP won’t start on W2K machine.I solved that in the following way :

C:\xampp\apache\conf\httpd.conf:

* Scroll down and find “Listen 80″, change to “Listen 8080″
* Also find “ServerName localhost:80″, change to “ServerName localhost:8080″

C:\xampp\apache\conf\extra\httpd-ssl.conf

* Scroll down and find “Listen 443″, change to “Listen 4499″
* Also find “<VirtualHost _default_:443>”, change to “<VirtualHost _default_:4499>”
* and just below that find “ServerName localhost:443″, change this to “ServerName localhost:4499″

Now try re starting xampp and seeing if apache starts correctly. If it does you just have to remember to specify the port when you’re using your browser. So now rather than just going to:
http://localhost/xampp/
You should now use: localhost:8080 (or whatever port you specified in httpd-ssl.conf)
http://localhost:8080/xampp/

*Also note, you don’t specifically have to use ports 8080 or 4499. If you’re still having problems and try repeating the steps and specifying a different port instead.

Advertisements
Comments
  1. Deepa says:

    Thanks…it works…..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s